Dziś na blogu nowe babeczki. Przepis na nie pochodzi z pierwszej książki
kucharskiej Juli :) Poradzicie sobie z ich przygotowaniem,
a wtedy w Waszych kuchniach rozniesie się zapach pomarańczy.
Składniki:
- 1
kostka masła,
- 1
szklanka cukru,
- 4
jajka,
- 1,5
szklanki maki pszennej,
- 2
łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1
pomarańcza,
- 1
jabłko,
- pół
szklanki rodzynek.
Rozgrzejcie
piekarnik do temperatury 2000C. Miękkie masło utrzyjcie razem z
cukrem z misce. Do drugiej miski wbijcie jaka i roztrzepcie trzepaczką ,a
następnie wlewajcie powoli do masy z masłem. Mąkę wymieszajcie z proszkiem do
pieczenia i dodajcie do masy. Umyjcie i osuszcie owoce. Skórkę pomarańczy
zetrzyjcie na tarce z małymi otworami. Jabłko zetrzyjcie na tarce z dużymi
otworami. Wymieszajcie z masą. Na koniec dodajcie rodzynki. Ciasto nałóżcie do
papilotek i pieczcie przez 15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz